Reseptit

Raparperihyve

Raparperihyve maistuu kahvin kanssa jälkiruoaksi. Leivonnaisen päälle voit valmistaa vaahdon valkuaisesta ja sokerista.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 100 g voita tai margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 4 keltuaista
  • 1.5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

täyte:

  • 1 annos raparperihilloketta (valutettua)

päälle:

  • 4 valkuaista
  • 1 dl sokeria

Valmistusohje

Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi seokseksi. Lisää keltuaiset yksitellen voimakkaasti vatkaten.

Sekoita keskenään jauhot sekä leivinjauhe ja lisää seos muiden aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina piiras- tai irtoreunavuokaan. Paista pohjaa 200 asteen uuninlämmössä noin 20 minuuttia, kunnes pohja on vaaleanruskea ja keskeltäkin kypsä.

Valuta raparperihillokkeesta neste pois ja levitä hilloke paistetun pohjan päälle. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri  vähitellen vatkaamisen aikana. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Nostele tai pursota vaahto raparperihillokkeen päälle.

Jatka paistamista 225 asteen uuninlämmössä noin viisi minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

X