Raparperihyve
Raparperihyve maistuu kahvin kanssa jälkiruoaksi. Leivonnaisen päälle voit valmistaa vaahdon valkuaisesta ja sokerista.
Ainekset
pohja:
- 100 g voita tai margariinia
- 1 dl sokeria
- 4 keltuaista
- 1.5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
täyte:
- 1 annos raparperihilloketta (valutettua)
päälle:
- 4 valkuaista
- 1 dl sokeria
Valmistusohje
Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi seokseksi. Lisää keltuaiset yksitellen voimakkaasti vatkaten.
Sekoita keskenään jauhot sekä leivinjauhe ja lisää seos muiden aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina piiras- tai irtoreunavuokaan. Paista pohjaa 200 asteen uuninlämmössä noin 20 minuuttia, kunnes pohja on vaaleanruskea ja keskeltäkin kypsä.
Valuta raparperihillokkeesta neste pois ja levitä hilloke paistetun pohjan päälle. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen vatkaamisen aikana. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Nostele tai pursota vaahto raparperihillokkeen päälle.
Jatka paistamista 225 asteen uuninlämmössä noin viisi minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Kommentit
Raparperihyveessä on potentiaalia herkulliseksi piirakaksi, mutta 5 minuuttia ei riitä paksun marenkikerroksen kypsyttämiseen,vaan se jää raa’aksi, mitä minä vähän vieroksuin.
Kommentit
Raparperihyveessä on potentiaalia herkulliseksi piirakaksi, mutta 5 minuuttia ei riitä paksun marenkikerroksen kypsyttämiseen,vaan se jää raa’aksi, mitä minä vähän vieroksuin.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous