Reseptit

Raparperikuohujuoma

Raparperikuohujuoma onraikas hellepäivän virvoke.

Teksti:
Soili Soisalo

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Raparperikuohujuoma

  • Mehu:
  • 500 g raparperinvarsia
  • 50 g inkivääriä
  • 1 kpl limetinmehu
  • 2 dl sokeria
  • 1 l vettä

tarjoiluun:

  • 1 dl pakastemarjoja tai pari oksaa sitruunamelissaa
  • 1.5 l runsashiilihappoista kivennäisvettä

Valmistusohje

Raparperikuohujuoma tehdään näin helposti:

1. Huuhtele raparperit, pilko ja pane kattilaan. Lisää kuorittu, pilkottu inkivääri, limettimehu ja sokeri.
2. Keitä mehua kymmenisen minuuttia, siivilöi ja säilytä kylmässä.
3. Annostele mehua laseihin noin 0,6 dl, nosta koristeeksi pari jäistä marjaa tai sitruunamelissanlehti ja lisää juuri ennen tarjoilua 0,6 dl kylmää kivennäisvettä.

X