Reseptit

Rapea kasvissalaatti

Rouskuvan rapea kesäkasvissalaatti sopii grillatun kalan kumppaniksi. Kasvikset saavat rapsakoitua ennen salaatin sekoittamista jääkylmässä suolavedessä.

Teksti:
taina salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1/2 nippu retiisiä
  • 2 porkkanaa
  • 1-2 valkoista naurista
  • 1/3 kurkkua
  • 1 l vettä
  • 1 1/2 tl suolaa

kastike

  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 1/2-1 valkosipulinkynttä
  • 1-2 limetin mehu
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • seesaminsiemeniä
  • minttua

Valmistusohje

1. Viipaloi retiisit, leikkaa porkkanat ja nauriit tikuiksi. Halkaise kurkku ja poista siemenet. Leikkaa myös kurkku tikuiksi.

2. Mittaa kylmä vesi ja suola isoon kulhoon, lisää kasvikset. Anna kasvisten rapeutua jääkaapissa kolme tuntia. Valuta kasvikset siivilässähyvin.

3. Sekoita kastikeainekset keskenään. Kääntele kastike kasviksiin, kun sokeri on liuennut. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja mintun lehtiä.

Uuden sadon kasviksista syntyvät maukkaimmat salaatit:

ruokaisa-kesäsalaatti
© Tommi Tuomi

Ruokaisa kesäsalaatti

kesäsalaatti

Kesäsalaatti

vihreä-kesäsalaatti

Vihreä kesäsalaatti

Kotiliesi.fi: Suvisalaatti

X