Rapukakut ja limetti-chilimajoneesi
Rapukakut ja limetti-chilimajoneesi maistuvat niin kevään juhlien buffetpöydässä kuin illanistujaisten suupalana.
Ainekset
- 2 pussia (à 180 g) katkarapuja
- 1 1/2 dl pankokorppujauhoja
- 2 kananmunaa
- 1 sitruunan kuori ja mehu
- 1 rkl ruohosipulia
- 1/2–1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1/2 tl savustettua paprikajauhetta
- öljyä paistamiseen
Lime-chilimajoneesi
- 1/2 punainen chili
- 1 rkl lehtipersiljaa tai korianteria
- 1 dl valmista majoneesia
- 1/2 prk (à 200 g) ranskankermaa
- 1 limetin mehu
- 1 tl chilikastiketta (Shiraza)
- 1/2 tl mustapippuria
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl sokeria
Valmistusohje
1. Sulata katkaravut huoneenlämmössä tai veden alla. Valuta hyvin. Hienonna ravut. Sekoita joukkoon pankokorppujauhot, munat, yhden sitruunan raastettu kuori ja mehu sekä hienonnettu ruohosipuli. Mausta suolalla, pippurilla ja paprikalla. Lusikoi massaa öljytylle pannulle ja muotoile pieniä kakkuja. Paista noin 2 minuuttia puoleltaan, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita.
2. Valmista majoneesi: Halkaise chili, kopauta siemenet pois ja hienonna. Hienonna yrtit. Sekoita keskenään kaikki majoneesiainekset. Anna maustua kylmässä noin 15 minuuttia. Lusikoi kastiketta rapukakkujen päälle tai tarjoa molemmat erikseen.
Tarjoa kakut Twisted bellini -drinkin ja filonyyttien kanssa.
Lisää cocktailpaloja katkaravuista:
Kotiliesi.fi: Skagenin suupalat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous