Reseptit

Rapuleipä

Tarjoa ravut paahdettujen leipien ja valkosipuli-tillituorejuuston kera.

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4-8 rapua
  • 1-2 l vettä
  • 1 sokeripala
  • 1 tl suolaa
  • 1 tillinvarsia
  • 4 paahtoleipää
  • 4 tl voisulaa
  • 4 rkl tuorejuustoa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 rkl tillisilppua

Valmistusohje

Upota ravut tuoreeltaan elävinä kiehuvaan suolalla ja tillillä maustettuun veteen ja keitä rapuja litrassa suolalla maustettua vettä 12 minuuttia kiehumishetkestä lukien. Jäähdytä ravut keitinliemessään. Tarjoa kylminä ja valutettuina paahdettujen leipäviipaleiden kanssa.

Paahda leivät. Valele voisulalla tai anna voin sulaa leiville, jos paahdat uunissa tai grillissä.

Murskaa valkosipulinkynnet tuorejuustoon ja mausta juusto tillisilpulla.

Tarjoa leivät rapujen kanssa.

X