Rapuleipä
Tarjoa ravut paahdettujen leipien ja valkosipuli-tillituorejuuston kera.
Ainekset
- 4-8 rapua
- 1-2 l vettä
- 1 sokeripala
- 1 tl suolaa
- 1 tillinvarsia
- 4 paahtoleipää
- 4 tl voisulaa
- 4 rkl tuorejuustoa
- 2 valkosipulinkynttä
- 4 rkl tillisilppua
Valmistusohje
Upota ravut tuoreeltaan elävinä kiehuvaan suolalla ja tillillä maustettuun veteen ja keitä rapuja litrassa suolalla maustettua vettä 12 minuuttia kiehumishetkestä lukien. Jäähdytä ravut keitinliemessään. Tarjoa kylminä ja valutettuina paahdettujen leipäviipaleiden kanssa.
Paahda leivät. Valele voisulalla tai anna voin sulaa leiville, jos paahdat uunissa tai grillissä.
Murskaa valkosipulinkynnet tuorejuustoon ja mausta juusto tillisilpulla.
Tarjoa leivät rapujen kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous