Ratatouille
Ratatouille-resepti on yksinkertainen: otetaan lajitelma auringon kypsyttämiä vihanneksia ja paljon yrttejä.
Ainekset
Ratatouille
- 1 kpl munakoiso
- 1 tl suolaa
- 1 ripaus mustapippuria
- 2 kpl pientä kesäkurpitsaa
- 4 kpl paprikaa (punaisia ja vihreitä)
- 1 kpl sipuli
- 8–10 kpl tomaattia
- 4 kpl valkosipulinkynttä
- 1 ripaus) (sokeria
- 1 kourallinen lehtipersiljaa
- timjaminlehtiä
- basilikanlehtiä
- oliiviöljyä
Valmistusohje
Ratatouille on olennainen osa Provencen keittiöta. Karkeasti ottaen ratatouillea on olemassa kahta eri laatua: harmahtavaa tasamakuista mössöä ja värikästä, yrteiltä tuoksuvaa kasvishöystöä. Viimeksi mainitun version salaisuus on valmistustavassa. Kasvikset säilyttävät värinsä ja oman makunsa, kun ne paistetaan erikseen ennen yhdistämistä ja lopullista hauduttamista.
1. Leikkaa munakoiso sentin viipaleiksi. Ripottele viipaleille suolaa ja anna viipaleiden ”itkeä” puolisen tuntia. Kuivaa viipaleet.
2. Viipaloi kesäkurpitsat ja puolita viipaleet. Suikaloi paprikat ja sipulit. Kalttaa tomaatit ja poista siemenet.
3. Kuumenna isolla pannulla reilusti oliiviöljyä. Paista ensin munakoisoviipaleet kauniin ruskeiksi. Siirrä pannulta. Paista seuraavaksi paprikat, sitten kesäkurpitsat ja lopuksi sipulit.
4. Jätä sipulit pannulle ja lisää paloitellut tomaatit, persilja, timjaminlehdet, (sokeri), suola ja pippuri. Hauduta hiljalleen parikymmentä minuuttia.
5. Lisää muut kasvikset ja kypsennä 5 minuuttia. Tarkista maku. Silppua pinnalle tuoretta basilikaa. Tarjoa ratatouille sellaisenaan tai lisukkeena.
Vinkki: Ratatouille voidaan tarjota melkein minkä tahansa ruoan lisäkkeenä, kuumana tai kylmänä. Tähteeksi jäänyt ratatouille on
muuten mainio eväsleipien täyte.
Katso myös: Kesäkurpitsa-porkkanahöystö
Lue myös Kotiliesi.fi: Savustettu kokonainen munakoiso ja jogurttikastike
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous