Risotto kukkakaalista ja kvinoasta
Kvinoasta ja kukkakaalista tehty ”risotto” on tavanomaista risottoa kevyempi ja proteiinipitoisempi herkku. Paista kukkakaalirouhe al dente – eli juuri ja juuri kypsäksi.
Ainekset
- 150 g kvinoaa
- 150 g kirsikkatomaatteja
- 1/2 ruukkua basilikaa
- 1 iso kukkakaali
- 1 rkl öljyä
- 1 tl suolaa
- mustapippuria
- 40 g raastettua parmesaania
Valmistusohje
260 kcal/annos
1. Kypsennä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan, valuta siivilässä. Silppua tomaatit ja basilika.
2. Rouhi kukkakaali silpuksi joko veitsellä tai monitoimikoneessa. Kuumenna öljy laakeassa paistokasarissa tai isolla pannulla. Kuumenna kukkakaalirouhetta öljyssä sekoitellen, kunnes se pehmenee hieman.
3. Lisää kvinoa, kuumenna. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon parmesaaniraaste ja silputtu basilika.
4. Lisää risottoannosten pinnalle silputtuja tomaatteja.
Lisää ruokia kukkakaalista ja kvinoasta:
Kotiliesi.fi: Kasvis-halloumipihvit ja kvinoa-porkkanasalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous