Reseptit

Risotto kukkakaalista ja kvinoasta

Kvinoasta ja kukkakaalista tehty ”risotto” on tavanomaista risottoa kevyempi ja proteiinipitoisempi herkku. Paista kukkakaalirouhe al dente – eli juuri ja juuri kypsäksi.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 150 g kvinoaa
  • 150 g kirsikkatomaatteja
  • 1/2 ruukkua basilikaa
  • 1 iso kukkakaali
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 40 g raastettua parmesaania

Valmistusohje

260 kcal/annos

1. Kypsennä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan, valuta siivilässä. Silppua tomaatit ja basilika.

2. Rouhi kukkakaali silpuksi joko veitsellä tai monitoimikoneessa. Kuumenna öljy laakeassa paistokasarissa tai isolla pannulla. Kuumenna kukkakaalirouhetta öljyssä sekoitellen, kunnes se pehmenee hieman.

3. Lisää kvinoa, kuumenna. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon parmesaaniraaste ja silputtu basilika.

4. Lisää risottoannosten pinnalle silputtuja tomaatteja.

Lisää ruokia kukkakaalista ja kvinoasta:

987284-kukkakaali_kvinoasalaatti,590.jpg

Kukkakaali-kvinoasalaatti

Kukkakaalibiryani

Intialainen kukkakaalibiryani

Yrttinen_kvinoatabboulleh_ja_savukalaa
© Pekka Holmström

Yrttinen kvinoataboulleh ja savukalaa

Kotiliesi.fi: Kasvis-halloumipihvit ja kvinoa-porkkanasalaatti

X