Reseptit

Rosmariinilla maustetut lohkoperunat

Rosmariinilla maustetut lohkoperunat esikeitetään ja paahdetaan uunissa herkuksi. Tarjoa rosmariinilla maustetut veneperunat aiolin kanssa.

Teksti:
Visa Nurmi

Rosmariini tuo uunissa paahdettuihin lohkoperunoihin ihanan maun.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Rosmariinilla maustetut lohkoperunat

  • 600 g uuden sadon perunoita
  • 3/4 tl suolaa
  • 1-2 rkl tuoretta rosmariinia (tai 1 rkl kuivattua)
  • 3-4 rkl hyvää oliiviöljyä

Pinnalle

  • merisuolaa

Valmistusohje

Rosmariinilla maustetut lohkoperunat tehdään helposti näin:

1. Pese perunat ja halkaise ne neljään osaan veneiksi. Laita ne kiehuvaan suolalla maustettuun veteen 4–5 minuutiksi. Valuta vesi ja anna kuivahtaa kattilassa.

2. Lisää kattilaan oliiviöljy ja pyörittele perunalohkoja öljyssä. Laita uunipellille ja ripottele päälle rosmariinia. Paista 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia tai kunnes perunat ovat saaneet kauniin värin. Ripottele pinnalle hyvää merisuolaa (Maldon tms.)

3. Tarjoa rosmariinilla maustetut lohkoperunat aiolin eli valkosipulimajoneesin kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään rosmariiniperunat saksalaisittain

X