Reseptit

Rosmariiniperunat

”Kun keitetyn paistaa, makean maistaa” – kuuluu vanha sanonta. Se pätee myös perunoihin!

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg uusia perunoita
  • (vettä + suolaa)
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Pese perunat huolellisesti. Keitä perunat kypsiksi kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja höyrytä ne kuiviksi.

2. Kuumenna voi paistinpannulla ja paista perunoihin hyvä väri.

3. Lisää tuore rosmariini ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.

4. Tarjoa siian ja kantarellimuhennoksen lisänä.

Mainiot lisukkeet perunasta teet myös näillä ohjeilla:

manchegoperunat

Manchegoperunat

veneperunasalaatti

Veneperunasalaatti

heinäkasaperunat pekingin tapaan

Heinäkasaperunat Pekingin tapaan

Kotiliesi.fi: Pähkinämäen perunat

X