Reseptit

Rosolli

Rosolli kuuluu perinteiseen joulupöytään. Valmistat sen kätevästi itse juureksista ja omatekoisesta kastikkeesta.

Teksti:
Soili Soisalo
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Rosolli

  • 2 keitettyä punajuurta
  • 2 keitettyä porkkanaa
  • 1 keitetty peruna
  • puolikas omena
  • 1 pieni maustekurkku
  • 1 rkl hienonnettua sipulia
  • veitsenkärjellinen suolaa

kastike:

  • 1 dl kuohukermaa (tai vaahtoutuvaa kasvirasvakermaa)
  • 1 rkl punajuuren lientä
  • 1.5 tl sinappia
  • 0.5 tl sokeria
  • veitsenkärjellinen suolaa
  • veitsenkärjellinen pippuria

Valmistusohje

Rosolli tehdään näin:

  1. Pese juurekset. Keitä ne kuorineen erikseen kypsäksi. Anna kypsien juuresten jäähtyä rauhassa.
  2. Kuori ja leikkaa juurekset pieniksi kuutioiksi.  Valuta maustekurkku liemestään. Kuutioi omena ja maustekurkku, kuori ja hienonna sipuli. Siirrä kaikki ainekset kulhoon, ripauta niille suolaa, sekoita ja anna vetäytyä viileässä ainakin pari tuntia.
  3. Kastiketta varten vaahdota kerma ja värjää punajuuren liemellä. Lisää mausteet, sekoita tasaiseksi. Tarjoa rosolli punertavan kastikkeen kanssa joulun kalapöydän herkkuna tai kasvisruokana joululaatikoiden lisukkeena.

Katso myös Kotiliesi.fi: Helpot uunijuurekset

X