Reseptit

Rucolapiirakka

Rucolapiirakka höystetään italialaisittain ricotalla ja rucolalla. Piirakkaan voi halutessaan sujauttaa vielä kinkkua, mutta se maistuu hyvältä ilmankin.

Teksti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 150 g voita tai margariinia
  • 0.5 dl kermaviiliä

Täyte

  • 1 ruukku rucolasalaattia
  • 3 rkl hienonnettua basilikaa
  • 4 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
  • 100 g kypsytettyä cheddarjuustoa
  • 2 dl emmentaljuustoraastetta
  • 2 munaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Rucolapiirakka tehdään helposti näin:

1. Nypi vehnäjauhot, pehmeä rasva ja kermaviili keskenään taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistä haarukalla pohjaan reikiä kypsymisen edistämiseksi.

2. Hienonna rucolasalaatti ja basilikanlehdet ja levitä piirakkapohjalle paahdettujen pinjansiementen kanssa. Raasta cheddarjuusto ja levitä juustoraasteet vuokaan.

3. Sekoita munat, kerma ja mausteet keskenään. Valuta seos tasaisesti piirakan päälle. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasossa noin 30 minuuttia. Tarjoa rucolapiirakka noutopöydässä, iltapalana tai lounaana.

Saatat pitää myös rucolalla, kinkulla ja artisokalla höystetystä pizzasta tai yrtti-rucolasalaatista.

Katso myös Kotiliesi.fi: Rucolakeitto

X