Rucolapiirakka
Rucolapiirakka höystetään italialaisittain ricotalla ja rucolalla. Piirakkaan voi halutessaan sujauttaa vielä kinkkua, mutta se maistuu hyvältä ilmankin.
Ainekset
pohja
- 3 dl vehnäjauhoja
- 150 g voita tai margariinia
- 0.5 dl kermaviiliä
Täyte
- 1 ruukku rucolasalaattia
- 3 rkl hienonnettua basilikaa
- 4 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
- 100 g kypsytettyä cheddarjuustoa
- 2 dl emmentaljuustoraastetta
- 2 munaa
- 2 dl kuohukermaa
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Rucolapiirakka tehdään helposti näin:
1. Nypi vehnäjauhot, pehmeä rasva ja kermaviili keskenään taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistä haarukalla pohjaan reikiä kypsymisen edistämiseksi.
2. Hienonna rucolasalaatti ja basilikanlehdet ja levitä piirakkapohjalle paahdettujen pinjansiementen kanssa. Raasta cheddarjuusto ja levitä juustoraasteet vuokaan.
3. Sekoita munat, kerma ja mausteet keskenään. Valuta seos tasaisesti piirakan päälle. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasossa noin 30 minuuttia. Tarjoa rucolapiirakka noutopöydässä, iltapalana tai lounaana.
Saatat pitää myös rucolalla, kinkulla ja artisokalla höystetystä pizzasta tai yrtti-rucolasalaatista.
Katso myös Kotiliesi.fi: Rucolakeitto
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous