Reseptit

Rukiinen punajuuripiirakka

Pakastetaikinasta syntyy sukkelasti maukas punajuuripiirakka. Sinihomejuusto ja punajuuri ovat täydellinen makupari. Balsamiviinietikka viimeistele piiraan täytteen.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Piia Arnould

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 1 pkt pakastettua ruis-perunataikinaa

täyte:

  • 5 punajuurta
  • 1 dl kasvislientä
  • 2 rkl balsami- tai punaviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • tuoretta basilikaa
  • 150 g sinihomejuustoa (rasvaa 17%)
  • 2 dl ruokakermaa
  • 2 munaa

Valmistusohje

Tee ensin täyte. Kuori ja raasta punajuuret. Kumoa raaste kattilaan ja lisää kasvisliemi, balsami- tai punaviinietikka sekä sokeri. Hauduta raastetta noin 15 minuuttia. Anna vähän jäähtyä.

Sekoita raasteen joukkoon runsaasti hienonnettua basilikaa, murennettu sinihomejuusto, ruokakerma ja munat.

Kauli sulanut taikina pyöreäksi levyksi. Nosta taikina piirasvuokaan niin, että se peittää vuoan pohjan ja reunat.

Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Kypsennä piirakkaa 175 asteen uuninlämmössä noin 40 minuuttia tai kunnes täyte on keskeltäkin hyytynyt.

X