Ruokaisa pastasalaatti
Pastasalaatti on ruokaisa mutta kevyt lounas. Tämä täysjyväpastasta, broilerisuikaleista ja feta-juustosta tehty salaatti pitää nälän loitolla pitkään
Ainekset
Pastasalaatti
- 450 g hunajamarinoituja broilerisuikaleita
- 1 tl rypsiöljyä
- 250-300 g (4dl) täysjyväpastaa
- vettä
- 2 punasipulia
- 1 paprika
- 1/2 tuoretta kurkkua
- 3 tomaattia tai rasia (n.250 g) kirsikkatomaatteja
- 1 kerä jäävuorisalaattia
- 1 dl mustia oliiveja
- 1 pkt (250 g) fetajuustoa (rasvaa max. 8 %, esim. Arla Apetina)
- tuoretta tai kuivattua basilikaa ja oreganoa
Kastike
- 0,5 dl rypsiöljyä
- 2 rkl viinietikkaa
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 tl sinappia
- 2 tl sokeria
- ripaus rouhittua mustapippuria
- ripaus (sormi)suolaa
Valmistusohje
Pastasalaatti on simppeli ruoka. Keität ensin pastan pakkauksen ohjeen mukaisesti. Valuta keitetty pasta sitten lävikössä ja anna sen jäähtyä sillä aikaa, kun valmistelet muut salaatin ainekset.
1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa vedessä kypsäksi. Valuta pasta ja jäähdytä se.
2. Valuta ensin broilerinsuikaleista marinadi pois. Paista suikaleet pannulla kypsiksi tilkassa öljyä. Jäähdytä.
3. Pastasalaatti saa mukavasti rouskuvaa rakennetta punasipulista.Kuori punasipulit ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi. Huuhdo ja halkaise paprika, poista siitä kanta sekä siemenet ja suikaloi paprikanpuolikkaat. Huuhdo ja paloittele kurkku ja lohko tomaatit. Huuhdo ja suikaloi jäävuorisalaatti. Valuta oliivit ja fetajuusto. Leikkaa fetajuusto kuutioiksi. Sekoita keskenään kaikki salaattiaineet.
4. Sekoita keskenään kaikki kastikeaineet ja kaada kastike salaatin joukkoon. Pastasalaatti saa maustua hetken ennen tarjoamista.
Nälkä lähtee myös näillä salaateilla:
Katso myös Kotiliesi.fi: 5 x salaatinkastike – ota haltuun helppojen kastikkeiden salat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous