Reseptit

Salaatti Kioton tapaan

Kioton salaatti on mainio japanilaishenkisen noutopöydän salaatti. Keväisessä saalatissa rouskuvat retiisit ja mungpavun idut. Kastiketta höystää riisiviinietikka, seesamiöljy ja soijakastike.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Salaatti Kioton tapaan

  • 3 kerää vihreää salaattia
  • 1 rasia vuonankaalia
  • 300 g mungpavun ituja
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 2 nippua retiisejä

Kastike

  • 2 murskattua valkosipulinkynttä
  • 3 rkl japanilaista soijaa
  • 1 dl riisiviinietikkaa
  • 2 rkl vettä
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl seesamiöljyä
  • 2-3 dl neutraalia öljyä (esim. rypsi)
  • sormisuolaa, mustapippuria

Valmistusohje

Salaatti Kioton tapaan tehdään näin helposti:

Perinteinen vihreä salaatti saa tässä versiossa kastikkeestan japanilaista twistiä. Reseptin annos on iso, koska se sopii tarjottavaksi vaikka yo-juhlien buffet-pöydässä.

Huuhtele salaatit ja annan kuivahtaa pyyhkeen päällä. Revi salaatinlehdet kulhoon. Huuhdo ja valuta idut, viipaloi retiisit ja silppua ruohosipuli. Pane salaatti tarjoilukulhoon. Kostuta salaatti pienellä määrällä kastiketta juuri ennen tarjoilua, tarjoa loput kastikkeesta erikseen.

Tarjoa salaatti Kioton tapaan noutopöydässä esimerkiksi katkarapukääröjen, japanilaisen munakaskäärön ja marinoidun paahtofileen kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Itämainen salaatti

X