Reseptit

Salaattikupit

Kun salaattilounaan tarjoilee näyttävistä salaattikupeista, tavallisempikin ateria näyttää juhlavammalta. Kuppien täytteeksi sopivat herkkusienet, paprika, porkkana ja varhaiskaali.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g herkkusieniä
  • 1 keltainen paprika
  • 300 g varhaiskaalia
  • 2 porkkanaa
  • 2 kevätsipulin vartta
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa

Kastike

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 limetin mehu
  • 1 rkl vettä
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Lisäksi

  • roomansalaattia

Valmistusohje

1. Viipaloi herkkusienet ja paahda kevyesti kuivalla pannulla. Halkaise paprika, poista kanta ja siemenet. Leikkaa kaali, kuoritut porkkanat ja paprikan puolikkaat ohuen ohuiksi suikaleiksi. Hienonna kevätsipulinvarret.

2. Sekoita kulhossa kaalit, porkkanat, paprikat, kevätsipulit ja hienonnettu persilja keskenään. Sekoita kastikkeen ainekset ja valuta salaatin joukkoon.

3. Irrota roomansalaatista rapeita keskilehtiä. Nostele maustettua raastesalaattia herkkusienten kanssa salaattikuppeihin ja tarjoile.

480 kJ (115 kcal) 1 annos

X