Reseptit

Salmiakki-semifreddo

Salmiakki-semifreddon eli pehmeän jäädykkeen seepraraidat ovat makeaa salmiakkikastiketta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Tämä jäädytetty herkku eli salmiakki-semifreddo saa seepraraitansa makeasta salmiakkikastikeesta.

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Semifreddo

  • 3 valkuiasta + 3 rkl sokeria
  • 3 keltuaista + 1 dl sokeria + 2 tl vaniljasokeria
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 rasia rouhittuja Apteekin salmiakkeja

Helppo salmiakkikastike

  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 dl Apteekin salmiakkimikseriä
  • 200 g salmiakkitoffeeta (esim. Sahlmanin)

Valmistusohje

1. Tee ensin salmiakkikastike: Mittaa kerma ja mikseri kattilaan. Lisää paloiteltu toffee. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä hiljalleen sekoitellen, kunnes toffee liukenee nesteeseen. Anna kastikkeen jäähtyä ennen tarjoamista.

2. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää vatkaamisen loppuvaiheessa vaahtoon sokeri vähän kerrallaan. Vaahdota seuraavaksi keltuaiset sokereiden kanssa ja viimeiseksi kerma. Kääntele vaahdot toisiinsa puuhaarukalla nostellen.

3. Lusikoi seos kakkuvuokaan ja lisää kerrosten väliin aina pari lusikallista salmiakkikastiketta ja rouhittuja Apteekin salmiakkeja. Sekoita semifreddoon yhteensä noin 1 dl kastiketta ja tarjoa loput kastikkeesta erikseen.

4. Pane semifreddo pakastimeen ainakin 4 tunniksi. Tarjoa hieman pehmenneenä kastikkeen kera.

Lisää viileitä herkkuja:

raparperi-semifreddo

Raparperi-semifreddo

vanilja-semifreddo

Vanilja-semifreddo

mustaherukka-halvajaadyke

Mustaherukka-halvajäädyke

Kotiliesi.fi: Pannacotta-jäädyke

X