Salmiakki-semifreddo
Salmiakki-semifreddon eli pehmeän jäädykkeen seepraraidat ovat makeaa salmiakkikastiketta.
Ainekset
Semifreddo
- 3 valkuiasta + 3 rkl sokeria
- 3 keltuaista + 1 dl sokeria + 2 tl vaniljasokeria
- 3 dl kuohukermaa
- 1 rasia rouhittuja Apteekin salmiakkeja
Helppo salmiakkikastike
- 1 dl kuohukermaa
- 2 dl Apteekin salmiakkimikseriä
- 200 g salmiakkitoffeeta (esim. Sahlmanin)
Valmistusohje
1. Tee ensin salmiakkikastike: Mittaa kerma ja mikseri kattilaan. Lisää paloiteltu toffee. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä hiljalleen sekoitellen, kunnes toffee liukenee nesteeseen. Anna kastikkeen jäähtyä ennen tarjoamista.
2. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää vatkaamisen loppuvaiheessa vaahtoon sokeri vähän kerrallaan. Vaahdota seuraavaksi keltuaiset sokereiden kanssa ja viimeiseksi kerma. Kääntele vaahdot toisiinsa puuhaarukalla nostellen.
3. Lusikoi seos kakkuvuokaan ja lisää kerrosten väliin aina pari lusikallista salmiakkikastiketta ja rouhittuja Apteekin salmiakkeja. Sekoita semifreddoon yhteensä noin 1 dl kastiketta ja tarjoa loput kastikkeesta erikseen.
4. Pane semifreddo pakastimeen ainakin 4 tunniksi. Tarjoa hieman pehmenneenä kastikkeen kera.
Lisää viileitä herkkuja:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous