Salmiakkimarengit
Marengit saavat pikantin säväyksen ja hauskan mustan raidoituksen valkuaisvaahdon sekaan valutetusta salmiakkikastikkeesta.
Ainekset
- 4 valkuaista (ei ihan tuoreista munista)
- 2 dl hienoa kidesokeria
- 1 rkl sitruunamehua
- 3 rkl salmiakkikastiketta tai -kinuskia
Valmistusohje
1. Erottele valkuaiset puhtaaseen ja kuivaan kulhoon. Vatkaa valkuaiset hyväksi vaahdoksi.
2. Lisää sokeri vähän kerrallaan hyvin vatkaten vaahtoon. Kääntele sekaan sitruunamehu. Valuta vaahdon sekaan salmiakkikastiketta tai -kinuskia ohuena nauhana. Älä sekoita.
3. Nostele marenkimassasta isoja marenkeja leivinpaperin päälle pellille.
4. Kuivata marenkeja 110-asteisen uunin keskiosassa noin 2 tuntia tai kunnes ne tuntuvat keveiltä. Katkaise uunista lämpö ja jätä marengit vielä uunin jälkilämpöön kuivumaan.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous