Reseptit

Samoilijan poronkäristys

Jos tarjoat Samoilijan poronkäristystä alkuruokana tai yöpalana, lisukkeeksi riittää paahdettu rieska. Pääruokana poronkäristyksen seuraksi sopii hyvä perunamuusi.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Poronkäristys samoilijan tapaan

  • 1-2 rasiaa nopeaa poronkäristyslihaa
  • 1 rkl voita
  • 1 iso sipuli
  • 100 g pekonikuutioita
  • 200 g metsä- ja/tai viljeltyjä sieniä
  • 1 dl kermaa
  • 1 rkl häränfondia
  • suolaa, pippuria
  • puolukoita

Lisäksi

  • paahdettua Lapin rieskaa tai perunamuusia

Valmistusohje

Poronkäristys samoilijan tapaan valmistuu näin:

Poronkäristys saa tässä reseptissä mehevän maun pekonikuutioista ja sienistä. Paras lopputulos syntyy ohueksi leikatusta poron käristyslihasta, kun annat sen vielä hautua rauhassa.

1. Kypsennä käristysliha pakkauksen ohjeen mukaan paistinpannulla. Siirrä liha pois pannulta.

2. Kypsennä pekonikuutiot ja sipulisilppu keskenään ja paista lopuksi sienet pannulla. Yhdistä aineet keskenään.

3. Mausta poronliha suolalla ja pippurilla ja lisää pannulle vähän vettä tai kermaa. Kypsennä vielä hetki. Ripottele poronkäristyksen päälle puolukoita, persiljasilppua tai tarjoa se puolukkasurvoksen kanssa. Käristyksen lisukkeina maistuu itse leivottu rieska tai puikulaperunoista valmistettu muusi.

Saatat pitää myös muista pororuista, kuten esimerksiki savuporokeitosta, puolukkamajoneesin kanssa tarjottavasta kylmäsavuporo-omenasalaatista tai sieni-poropiirakasta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Ravintoloitsija Ivalosta: ”Poro on arjen ja juhlan maukas raaka-aine”

X