Samoilijan poronkäristys

Samoilijan poronkäristys 

alle 30 min
Keskitaso

Ainekset

1-2 rasiaa nopeaa poronkäristyslihaa
1 rkl voita
1 iso sipuli
100 g pekonikuutioita
200 g metsä- ja/tai viljeltyjä sieniä
1 dl kermaa
1 rkl häränfondia
suolaa, pippuria
puolukoita

Lisäksi

paahdettua Lapin rieskaa tai perunamuusia

Valmistusohje

Jos tarjoat Samoilijan poronkäristystä alkuruokana tai yöpalana, lisukkeeksi riittää paahdettu rieska. Pääruokana poronkäristyksen seuraksi sopii hyvä perunamuusi.

Valmista Samoilijan poronkäristys näin:

Kypsennä käristysliha pakkauksen ohjeen mukaan paistinpannulla. Siirrä liha pois pannulta. Kypsennä pekonikuutiot ja sipulisilppu keskenään ja paista lopuksi sienet pannulla. Yhdistä aineet keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää pannulle vähän vettä tai kermaa. Kypsennä hetki. Ripottele poronkäristyksen päälle puolukoita ja tarjoa ruoka rieskan ja perunamuusin kanssa.

Tunnisteet

Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:

Avainsanat