Reseptit

Satumainen manteliboston

Boston on ihanaa sellaisenaankin, mutta vieläkin herkullisemman saat kuorruttamalla sen kinuskilla. Keitä 2 dl kuohukermaa ja 2 dl fariinisokeria paksuksi kinuskiksi ja valuta se pullan päälle. Lisää pinnalle paahdettuja suolamanteleita ja pekaanipähkinöitä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

taikina

  • 2 ½ dl kylmää maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 ¼ dl sokeria
  • ½ rkl kardemummaa
  • 1 kananmuna
  • noin 9 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 100 g pehmeää voita

Täyte

  • 75 g mantelimassaa
  • 75 g pehmeää voita
  • ¾ dl fariinisokeria
  • 100 g paistonkestävää omenamarmeladia
  • 3 tl vehnäjauhoja
  • 2 tl kanelia
  • ripaus suolaa
  • 1 dl hienonnettuja pekaanipähkinöitä

Valmistusohje

 

1. Murenna hiiva kylmään maitoon. Lisää sokeri, kardemumma ja muna. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa pitkään ja hartaasti, jotta taikinaan syntyy kunnon sitko. Lisää pehmeä voi ja suola alustamisen loppuvaiheessa. Anna taikinan levätä muovikelmulla peitettynä noin puoli tuntia. Taikinasta tulee 1 bostonpulla ja noin 10 pikkupullaa.

2. Tee taikinan kohotessa täyte bostonpullalle. Sekoita keskenään haarukalla mantelimassa ja pehmeä voi. Lisää muut aineet.

3. Kaada taikina leivinpöydälle ja vaivaa pois ilmakuplat. Jaa taikina kahteen osaan. Tee toisesta palasta boston ja toisesta pikkupullia.

4. Kauli taikina 40 x 20 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä ¾ täytteestä levyn päälle ja kääri levy rullalle. Leikkaa rullasta 7 tasakokoista palaa. Pane palat vuokaan (halkaisija noin 22 cm) leikkuupinta ylöspäin. Kohota hyvin peitettynä.

5. Voitele boston munalla ja paista 200-asteessa uunissa 20 minuuttia. Lisää lusikallinen täytettä jokaisen spiraalin päälle. Jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia tai kunnes pulla on keskeltäkin kypsää.

Resepti: Martta Eskola

Katso myös:

Päärynäboston
Laktoositon kookosboston
Kotiliesi.fi: Mustikkainen bostonkakku

X