Reseptit

Savukalaa rapujen tapaan

Rapujen tapaan tarjoiltuun savukalaan sopii hyvin juotavaksi lagerolut tai riesling-viini.

Teksti:
Tiina Rantanen
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • savustettuja silakoita tai muikkuja
  • tillisilppua
  • saaristolaisleipää
  • näkkileipää
  • kirnuvoita

Valmistusohje

Savustetut silakat tai muikut voi tarjoilla alku- tai iltapalaksi rapujen tapaan. Jokainen perkaa kalansa itse ja rakentaa siitä herkullisen voileivän näkkärin tai saaristolaisleivän päälle. Kyytipojaksi sopii lagerolut tai riesling-valkoviini, esimerkiksi chileläinen Cono Sur Bicicleta Riesling, 8,98 e.

Asettele ainekset kauniisti vadille tai puulaudalle. Tarjoa ruoka rapujen tapaan siten, että jokainen näpertelee itse savukalansa leivän päälle.

Katso myös:

Savukalaa ja salsa verdeä

Savukalamunakas

Savukala-perunasalaatti

Kotiliesi: Savulohta salaatinlehdillä

X