Reseptit

Savukalalla täytetty tomaatti

Tomaattikauden aikaan savukalatahna sekoitetaan tomaatin sisuksen joukkoon ja salaattimainen tomaattikuppi nautitaan pieneksi huikopalaksi. Terttutomaatin kannat pitävät kalatahnan viileänä.

Teksti:
Metsästys ja kalastus -lehti
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl perattua ja ruodotonta savusilak- kaa, savumuikkua tai nieriää
  • 1 dl majoneesia (valmiina)
  • 1 tl sinappia
  • 1 tl piparjuurta
  • 1 pieni nippu ruohosipulia
  • 1 pieni nippu tilliä
  • 1 tl sinapinsiemeniä
  • 1 tl kuivattua rakuunaa tai tuoreena 4 lehteä
  • 4 kookasta tomaattia

pinnalle:

  • 1 sitruunan mehu
  • sinapinsiemeniä

Valmistusohje

Koverra tomaatti ja silppua sisus tillin ja ruohosipulin kanssa. Pilko ruodottomaksi perattu savukala. Sekoita joukkoon sinappi, majoneesi ja raastettu piparjuuri sekä rakuuna.

Täytä kupit kalaseoksella ja pirskota pintaan sitruunanmehu. Sinapinsiemenistä tulee kirpeä puraisulisä.

Tomaatit voi täyttää myös näin:

täytetyt tomaatit

Täyteyt tomaatit

täytetyt pestotomaatit

Täytetyt pestotomaatit

sienillä täytetyt tomaatit

Sienillä täytetyt tomaatit

Kotiliesi.fi: Sienillä täytetyt tomaatit

X