Reseptit

Savulohi-pinaattimunakas

Savulohi-pinaattimunakas maistuu päivän jokaisella aterialla. Tämä resepti on terveellinen ja vähähiilarinen sekä pitää verensokerin tasaisena.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 250 g savulohta
  • 50 g pinaattia
  • 2 keitettyyä perunaa
  • 1 dl mascarponejuustoa
  • 8 kananmunaa
  • ripaus suolaa
  • rouhittua valkopippuria
  • 3 rkl hienonnettua tilliä
  • 2 rkl öljyä

Valmistusohje

Herkullinen, mutta tuhti savulohi-pinaattimunakkas sopii kiireettömiin aamuihin ja sillä pärjää pitkälle päivään. Savulohi-pinaattimunakas sopii myös lounaaksi tai iltapalaksi.

1. Poista savulohesta ruodot ja nahka ja murenna lautaselle reiluiksi paloiksi. Poista pinaateista paksuimmat lehtiruodit ja pilko hieman pienemmiksi. Kuori ja paloittele perunat.
2. Vaahdota mascarponejuusto kulhossa. Riko joukkoon munat ja lisää mausteet ja hienonnettu tilli.
3. Paista perunoita hetken aikaa öljyssä pannulla niin, että ne saavat hieman väriä. Lisää pannulle pinaatit ja sekoita hetki.
4. Valuta munaseos perunaseoksen päälle. Vedä munamassaa puulastalla pohjaa pitkin reunoilta keskustaan päin, kunnes munakasseos hieman hyytyy.
5. Ripottele savulohi munakkaan pinnalle. Anna munakkaan hyytyä kannen alla. Anna munakkaan jäädä pinnalta hieman kosteaksi, mutta alhaalta se saa paistua rapeaksi.

Katso myös muita munakkaiden reseptejä:

Japanilainen munakaskäärö sopii isommalle joulukolle tarjottavaksi, vaikkapa brunsseilla
Pinaatilla maustettu munakasrulla
Kasvismunakas uunissa
Herkkusienimunakas
Aamiaismunakas
Hanna Gullichsenin maalaisomeletti

Kotiliesi.fi: papu-vuohenjuustomunakas

X