Reseptit

Savulohisandwichit

Pienet salaatinversot viimeistelevät savulohisandwichit raikkaiksi. Teresa Välimäen herkulliset savulohisandwichit sopivat juhla-aterian alkupaloiksi tai buffet-pöydän sormisyötäviksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Savulohisandwichit

  • 300 g savulohta
  • 1.5 dl ranskankermaa
  • 3 rkl ruohosipulia hienonnettuna
  • 3 rkl kapriksia
  • 1 limetin mehu
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 12 viipaletta tummaa rouheista vuokaleipää
  • voita voiteluun

Koristeluun:

  • salaatinversoja
  • hienonnettua ruohosipulia

Valmistusohje

1. Hienonna lohi haarukalla.

2. Sekoita lohen joukkoon ranskankerma, ruohosipuli, kaprikset, limetin mehu sekä ripaukset suolaa ja mustapippuria. Tarkista maku.

3. Voitele leipäviipaleet ja jaa lohitäyte leiville.

4. Koristele savulohisandwichit ruohosipulilla ja salaatinversoilla tai vihannes- tai vesikrasseilla.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin lohileipä tehdään tanskalaisen smörrebrödin tapaan

X