Reseptit

Seesami-selleripihvit

Seesami tuo selleristä valmistettuihin pihveihin ihanaa makua. Pihvien päälle ripoteltu parmesaani tekee niistä ruokaisempia.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 iso selleri
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl juoksevaa hunajaa tai siirappia
  • 2 tl seesamiöljyä
  • hiutalesuolaa
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • 2 rkl raastettua parmesaania

Valmistusohje

Kasviaterian pihvit ovat selleriä. Lisukkeena on thaimaalaisen som tam -salaatin tapaan tehtyä porkkanaraastetta ja pikapaistettua kaalia.

Kuori selleri ja leikkaa siitä 4 reilun sentin paksuista pihviä. Pane pihvit uunipellille.

Valuta päälle öljy ja hunaja tai siirappi. Mausta pihvit suolalla. Kypsennä pihvejä 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Lisää päälle seesaminsiemenet ja parmesaaniraaste. Kypsennä edelleen noin 10–15 minuuttia. Tarjoa lisäksi vokattua kaalia ja thaimaalaista porkkanaraastetta.

Katso myös:

Selleri-omenakeitto, Ruoka.fi

Parsaa ja seesamikastiketta, Ruoka.fi

Paahdetut selleriperunat, Kotiliesi.fi

X