Reseptit

Seesaminmakuiset uunikasvikset

Seesamikasviksista ja kasvisliemessä keitetyistä spelttihelmistä syntyy mainio lounasruoka. Voit sekoittaa lisukkeeksi kastikkeen jogurtista tai kermaviilistä.

Teksti:
taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 8 pientä varhaisperunaa
  • 8-12 retiisiä
  • 1 nippu porkkanoita
  • 2-4 nippusipulia
  • 2 rkl vaaleaa seesamiöljyä
  • 1 tl sormisuolaa
  • 1 rkl silputtua rosmariinia
  • 2 rkl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

1. Pese kasvikset juuresharjalla. Puolita sipulit. Pane kasvikset uunivuokaan, valuta päälle öljy ja kääntele se kasviksiin.

2. Lisää suola, silputtu rosmariini ja seesaminsiemenet.

3. Kypsennä kasviksia 200-asteisessa uunissa noin 30–40 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä.

Lisää herkkuja kesäkasviksista:

Paahdetut_paprikat

Marinoidu paahdetut paprikat

Kesakurpitsasalaatti

Kesäkurpitsasalaatti

salaatti paahdetuista kasviksista

Salaatti paahdetuista kasviksista

Kotiliesi.fi: Grillikasvikset mausteliemessä

X