Sienestäjän pannuleipä
Kuivatut sienet antavat pannuleipään metsäisen maun. Näissä leivissä on mustia torvisieniä.
Ainekset
- 2 1/2 dl vettä
- 1 pss kuivahiivaa
- 1 tl suolaa
- 1 rkl siirappia
- 2 tl kuivattua persiljaa
- kourallinen kuivattuja sieniä murskattuna
- 1 rkl unikonsiemeniä
- n. 6 dl spelttivehnäjauhoja
- 3 rkl oliiviöljyä
viimeistelyyn
- ripaus sormisuolaa
- tilkka oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Liuota hiiva 42-asteiseen veteen. Lisää suola, siirappi, kuivattu persilja, sienet sekä unikonsiemenet.
2. Lisää puolet jauhoista nopeasti sekoittaen ja alusta loput jauhot taikinaan käsin. Lisää öljy ja tarvittaessa jauhoja niin, että taikina on löysähköä mutta irtoaa käsistä.
3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun pieneen uunivuokaan. Kohota liinan alla noin 30 minuuttia. Painele sormilla taikina alas ja ripottele pinnalle hieman sormisuolaa.
4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Sivele kuuma kypsä leipä oliiviöljyllä. Leikkaa paloiksi ja tarjoile lämpimänä.
Pikkupurtavaa sienistä:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous