Reseptit

Sienestäjän pannuleipä

Kuivatut sienet antavat pannuleipään metsäisen maun. Näissä leivissä on mustia torvisieniä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 1/2 dl vettä
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl siirappia
  • 2 tl kuivattua persiljaa
  • kourallinen kuivattuja sieniä murskattuna
  • 1 rkl unikonsiemeniä
  • n. 6 dl spelttivehnäjauhoja
  • 3 rkl oliiviöljyä

viimeistelyyn

  • ripaus sormisuolaa
  • tilkka oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Liuota hiiva 42-asteiseen veteen. Lisää suola, siirappi, kuivattu persilja, sienet sekä unikonsiemenet.

2. Lisää puolet jauhoista nopeasti sekoittaen ja alusta loput jauhot taikinaan käsin. Lisää öljy ja tarvittaessa jauhoja niin, että taikina on löysähköä mutta irtoaa käsistä.

3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun pieneen uunivuokaan. Kohota liinan alla noin 30 minuuttia. Painele sormilla taikina alas ja ripottele pinnalle hieman sormisuolaa.

4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Sivele kuuma kypsä leipä oliiviöljyllä. Leikkaa paloiksi ja tarjoile lämpimänä.

Pikkupurtavaa sienistä:

kantarelli-lohileivät

Kantarelli-lohileipä

kantarellileivat

Kantarellileivät alkupalaksi

helpot kantarellipiirakat

Helpot kantarellipiirakat

Kotiliesi.fi: Kanterellipesto-bruschetta

X