Reseptit

Sieni-pinaattipiirakka

Kevyt sieni-pinattipiirakka on maukas ilta- tai välipala. Se sopii raikkaan salaatin kanssa myös lounaaksi.

Teksti:
Anna Kara
Kuvat:
Jarmo Wright

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja

  • 50 g pullomargariinia
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 3 dl hiivaleipäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl paprikajauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 tlk rasvatonta maitorahkaa

Täytteeseen

  • 300 g kantarelleja tai ruskeita herkkusieniä paloiteltuina
  • 1 kesäsipuli varsineen
  • 200 g pinaatinlehtiä kiehautettuina
  • 1 tl öljyä

Päälle

  • 2 dl ruokakermaa (rasvaa 5 %)
  • 2 munaa
  • 1/4 tl suolaa
  • ripaus pippuria tai paprikajauhetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Nypi margariini, kaurahiutaleet, jauhot, leivinjauhe ja mausteet taikinaksi. Lisää maitorahka ja sekoita taikina tasaiseksi. Nosta taikina jääkaappiin odottamaan täytteen teon ajaksi.
3. Paloittele puhdistetut sienet paistokasariin. Lisää öljy ja kypsennä sekoitellen pari minuuttia tai kunnes sienistä alkaa irrota nestettä. Silppua joukkoon sipuli. Sekoita edelleen minuutin ajan kuumentaen. Kaada sieniseos kulhoon. Silppua huuhdotut pinaatinlehdet saksilla pannulle, kuumenna hetki ja kaada pinaattisilppu sienten sekaan.
4. Sekoita kerma, kananmunat ja mausteet.
5. Painele taikina ison piirasvuoan (halkaisija noin 24 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä pohjalle sieni-pinaattiseos. Kaada päälle kerma-maito.
6. Kypsennä piirasta uunin alaosassa 35–45 minuuttia vuoan materiaalista riippuen. Keramiikkavuoka vaatii pitemmän paistoajan kuin metallivuoka. Piiras on kypsä, kun pinta on hyytynyt ja reunat sekä pohja kauniin ruskeita.

Lisää maukkaita kasvispiirakoita:

pinaattipiirakka

Feta-pinaattipiirakka

sienipiirakka

Gluteeniton sienipiirakka

vuohenputki_-uustopiirakka

Vuohenputki-juustopiirakka

Kotiliesi.fi:  Vuohenjuusto-pinaattipiirakka

X