Sieni-poropiirakka
Poropiirakka saa runsaan ja mehevän makunsa juureksista. Pohjassa on palsternakkaa, täytteessä mukana myös maa-artisokkaa ja sieniä.
Ainekset
Poropiirakka
- 150 g palsternakkaa (1 dl sosetta)
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl suolaa
- 100 g voita
Täyte
- 150 g maa-artisokkia (4–5 kpl)
- 1 l suppilovahveroita tai kantarelleja
- 1 rkl öljyä
- 1 silputtu sipuli
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 2 tl silputtua rosmariinia
- noin 150 g poron kylmäsavurouhetta
- 100 g juustoraastetta
- 2 munaa
- 2 dl kermaa
Valmistusohje
Sieni-poropiirakka leivotaan helposti näin:
1. Kuori ja paloittele palsternakka. Keitä kypsäksi ja soseuta. Anna jäähtyä. Nypi kuivat aineet ja voi sekaisin, lisää palsternakkasose ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina pyöreäksi levyksi, kääri kelmuun ja anna levätä jääkaapissa vähintään tunti.
2. Kuori artisokat ja keitä ne juuri ja juuri kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Puhdista ja paloittele sienet tarvittaessa. Kuumenna sieniä pannulla, kunnes neste on haihtunut. Lisää öljy, sipulisilppu, suola, pippuri ja rosmariini. Paista, kunnes sipuli on pehmeää. Kuutioi artisokat ja lisää ne sieniseokseen pororouheen kanssa. Lisää sekaan puolet juustoraasteesta.
3. Kauli taikina pyöreäksi, ohueksi pohjaksi. Vuoraa taikinalla noin 24 cm:n kokoinen irtopohjavuoka. Pistele pohja haarukalla. Tue poropiirakan reunat kaksinkertaisella foliosuikaleella valumisen ehkäisemiseksi. Esikypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa 12 minuuttia. Lisää täyte vuokaan. Sekoita munat kermaan, kaada täytteen päälle, lisää pinnalle loput juustoraasteesta. Paista sieni-poropiirakka 200 asteessa. Aikaa kuluu vielä noin 30 minuuttia.
Poropiirakka – katso lisää ohjeita:
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin leivotaan poro-kantarellipiiras
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous