Reseptit

Sienifocaccia

Sienifocaccia maistuu teen ja salaatin kanssa tai keittojen lisukkeena. Kokeile sienisesongin muhevinta focacciaa tällä ohjeella.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sienifocaccia

  • 2.5 dl vettä
  • 25 g hiivaa (puoli palaa)
  • 1 tl suolaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl oliiviöljyä

päälle:

  • 0.5 l tuoreita sieniä (esim. kantarelleja, tatteja tai suppilovahveroita)
  • oliiviöljyä
  • rouhittua mustapippuria
  • 10 kpl kirsikkatomaattia
  • tuoretta rosmariinia
  • 1.5 tl maustettua sormisuolaa (esim. valkosipuli-rosmariini)

Valmistusohje

Sienifocaccia leivotaan näin helposti:

Sienifocaccia on maukas pikkusuolainen, jossa tuoreet sienet, kirsikkatomaatit ja rosmariini luovat vastustamattoman makumaailman.

1. Liuota hiiva haaleaan veteen. Lisää suola, vehnäjauhot sekä öljy ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taputtele taikina öljytyin käsin leivinpaperin päälle yhdeksi suureksi tai kahdeksi pienemmäksi levyksi. Anna taikinalevyjen kohota leivinliinalla peitettynä noin puoli tuntia.
2. Puhdista ja viipaloi tai halkaise sienet. Kuumenna tilkka oliiviöljyä paistinpannussa. Lisää sienet ja paista niitä hetki. Mausta mustapippurilla. Huuhdo ja halkaise tomaatit ja revi rosmariini tarvittaessa.
3.Voitele kohonnut focaccia oliiviöljyllä. Painele sienet, tomaatit ja rosmariini focaccian pintaan kiinni. Ripottele focaccian pinnalle suola.
4. Paista focaccia-leipää 225 asteen uuninlämmössä noin 15 minuuttia.

Kaipaatko lisää helppojen leipien ohjeita? Kokeile vaikkapa puutarhurin leipää, ranskalaista, lehden mallista leipää fougassea tai perinteistä focacciaa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Suppilovahveroresepti x 6

X