Sienillä täytetty lihamureke
Keitetyt kasvikset ja raikas salaatti viimeistelevät tämän sienillä täytetyn lihamurekkeen. Kokeile esimerkiksi sunnuntain lounaspöytään.
Ainekset
Taikina:
- 1 dl vettä
- 2 dl (ruis)korppujauhetta
- 1 sipuli
- 2 keitettyä perunaa
- 2 keitettyä porkkanaa
- 600 g naudan paistijauhelihaa
- 1 tl mineraalisuolaa
- rouhittua mustapippuria
- 1 tl yrttisekoitusta
- 2 munaa
täyte:
- 400 g herkku- tai siitakesieniä tai metsäsieniä, kuten tatteja tai suppilovahveroita
- 2 sipulia
- 1–2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl öljyä
- mineraalisuolaa
- rouhittua mustapippuria
- 1 ruukku basilikaa
- 1 pieni nippu persiljaa
- muutama timjaminoksa
- 4 tomaattia
Valmistusohje
Sienillä täytetty lihamureke tehdään näin helposti:
1. Pane vesi sekä (ruis)korppujauhe kulhoon ja anna turvota hetki. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja raasta perunat sekä porkkanat. Sekoita kaikki mureketaikinan aineet keskenään kulhossa.
2. Puhdista ja viipaloi sienet. Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää sienet sekä sipulit ja paista, kunnes sienistä on haihtunut
neste ja sipulit ovat läpikuultavia. Mausta seos maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla. Hienonna basilika, persilja, timjami ja tomaatit. Sekoita yrtit ja tomaatit muiden täyteaineiden joukkoon.
3. Taputtele taikina öljytyin tai kostutetuin käsin tasaiseksi levyksi leivinpaperin päälle pellille. Levitä täyte päälle ja kääri levy leivinpaperin avulla rullalle. Paista mureketta 200 asteen uuninlämmössä noin puoli tuntia.
4. Tarjoa sienillä täytetty lihamureke keitettyjen kasvisten ja rapean salaatin kanssa.
Kokeile myös täytettyä lihamureketta, sienillä täytettyä lihamureketta tai omenaista broilerimureketta.
Katso myös Kotiliesi.fi: Mitä tehdä jauhelihasta – inspiraatio kateissa? Ei hätää! Kokosimme arjen luottoreseptit jauhelihasta
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous