Reseptit

Sienipyttipannu

Sienistä, sipulista ja juureksista syntyy mainio pyttipannu, joka höystetään ja mehevöitetään terveellisellä lehtikaalilla. Tämä sieni-juurespyttipannu sopii myös keventäjän ruokavalioon.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 10 dl keitettyä keskikokoista perunaa
  • 200 g kantarelleja tai suppilovahveroita
  • 2 sipulia varsineen
  • 1 palsternakka
  • 1 fenkoli
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja lohko perunat. Puhdista ja paloittele sienet. Nosta sienet kuivalle ja kuumalle pannulle ja anna hautua, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut.

2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja paloittele palsternakka ja leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi. Lisää sienten joukkoon öljy ja kasvikset. Anna paistua, kunnes palsternakka kypsyy hieman. Lisää peruna, mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile lämmin sieni-perunapannu raikkaan salaatin kanssa.

600 kJ (140 kcal) 1 annos

Maista myös näitä sieniruokia:

Suppilovahverokvinoa

Suppilovahvero-kvinoa

987286-sienispagetti,590.jpg
© Niclas Mäkelä, Otavamedia

Sienestäjän spagetti

823991-suppiskeitto.jpg

Juustoinen suppilovahverokeitto

Kotiliesi.fi: Sienikääryleet

 

X