Siikaa ja chermoula-kastiketta
Pohjoisafrikkalainen vihreä chermoula-kastike on loistava kalaruokien kumppani, jota käytetään myös keittojen höysteenä.
Ainekset
Siika:
- 4 pannusiikaa
- tai 2 nahallista siikafileetä
- 1/2 tl suolaa
- 4 rkl chermoula-kastiketta
Chermoula-kastike:
- 1 iso nippu korianteria
- 1 iso nippu lehtipersiljaa
- 2 valkosipulin kynttä
- 1/2 tl hiutalesuolaa
- 1 tl juustokuminan siemeniä
- 1 tl korianterin siemeniä
- 1/2 tl paprikajauhetta
- ripaus chiliä
- 1 dl oliiviöljyä
- 2–3 rkl sitruunamehua
Valmistusohje
1. Mausta kalat tai fileet suolalla. Lusikoi kastiketta pikkusiikojen sisään tai toisen fileen päälle. Nosta päälle toinen siikafilee. Anna kalojen maustua noin tunti.
2. Sipaise kalat öljyllä. Grillaa kalat joko parilalevyn päällä tai uunigrillissä. Pannusiiat kypsyvät noin 10 minuutissa, vastakkain asetetut siikafileet noin 15 minuutissa. Tarjoa siiat perunoiden, sitruunalohkojen ja lopun chermoula-kastikkeen kanssa.
Chermoula-kastike:
Paahda siemenet kuivalla pannulla. Pane kaikki mausteet mortteliin ja jauha hienoksi. Lisää korianterin ja persiljan lehdet sekä valkosipulin kynnet. Hierrä ainekset tahnaksi. Lisää öljy ja sitruunamehu. Voit myös valmistaa chermoula-kastikkeen alusta loppuun teholeikkurissa tai monitoimikoneessa.
Lisää ruokia afrikkalaisesta keittiöstä:
Norsuntassu eli grillattu braai-leipä
Kotiliesi.fi: Marokkolainen uunilohi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous