Reseptit

Siikacevicheä ja endiiviä

Teresa Välimäen siikacevicheja endiivit on hienostunut ja kepeä alkupala vaikkapa pääsiäisaterialle. Jos et löydä endiivejä, käytä salaattina eli siikacevichen tarjoilu­alustana sydän­ salaattia.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 kerää endiivejä
  • 400 g tuoretta siikaa
  • 2 limetin mehu
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl hienonnettua kevätsipulia
  • 5 retiisiä ohuina viipaleina
  • 1/2 vihreä chilipalko hienonnettuna
  • suolaa ja mustapippuria
  • ripaus sokeria
  • 1 avokado viipaleina

Valmistusohje

 

1. Huuhtele endiivit ja irrottele lehdet toisistaan.

2. Leikkaa nahaton siikafilee pieniksi kuutioiksi ja laita kuutiot kulhoon. Lisää puolentoista limetin mehu, oliiviöljy, kevätsipuli, retiisiviipaleet ja chili. Sekoita ja mausta suolalla, mustapippurilla ja sokerilla. Anna makujen tasaantua hetki ja tarkista maku.

3. Viipaloi avokado ja pirskota viipaleille tilkka limetin mehua.

4. Levitä endiivin lehdet vadille ja lusikoi lehdille cevicheä. Lisää vielä viipale avokadoa.

X