Siikasalaatti ja hernekastiketta
Tässä nopea salaatti kesäiseen lounaspöytään. Muista, että kurkkujen maustaminen vie hieman enemmän aikaa.
Ainekset
- 300 g graavisiikaa fileenä
- 1 ruukku salaatinlehtiä
- 10 siivua mummon kurkkuja
- 5 kpl retiisejä
Mummon kurkut:
- 2 kpl kurkkua
- 1 dl vettä
- 1 dl väkiviinaetikkaa
- 2 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- 2 rkl tilliä hienonnettuna
Hernekastike:
- 125 g pakasteherneitä
- 0.5 dl valkoviiniä
- 50 g ranskankermaa (rasvaa 12 %)
- 2 tl limen mehua
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Siikasalaatin ja hernekastikkeen teossa aikaa vie kurkkujen maustuminen. Muuten salaatti valmistuu vartissa.
1. Aloita kurkkujen valmistus jo muutama päivä ennen tarjoilua. Kiehauta kattilassa vesi, etikka, sokeri ja suola. Anna liemen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja lisää joukkoon kuoritut, pitkittäin siivutetut kurkut ja tilli. Anna kurkkujen maustua pari vuorokautta.
2. Laita kastikkeen raaka-aineet tehosekoittimeen ja anna seoksen pyöriä, kunnes se on samettisen pehmeää. Tarkista maku.
3. Asettele siikaviipaleet lautaselle. Rullaa kurkkuviipaleet ja leikkaa retiisit ohuiksi siivuiksi ja asettele lautaselle. Lusikoi pyree pursotinpussiin ja koristele annos.
Ohje: Alex Nurmi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous