Reseptit

Silakkabruschetat

Silakkabruschetat ovat maukkaita suupaloja. Limetti antaa potkua alkupaloiksia sopiviin rukiisiin silakkabruschettoihin.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Silakkabruschetat

  • 400 g silakkafileitä
  • 2 rkl väkiviinaetikkaa
  • 3 dl vettä
  • 1 tl suolaa

Limettimarinadi:

  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 1 limetin raastettu kuori ja puristettu mehu
  • 1 rkl sokeria
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Lisäksi:

  • 1 ruisrouhepatonki
  • 1 valkosipulinkynsi
  • hienonnettua lehtipersiljaa
  • limetinlohkoja

Valmistusohje

Silakkabruschetat tehdään näin helposti:

Limetti antaa potkua alkupaloiksia sopiviin rukiisiin silakkabruschettoihin.

  1. Levitä silkkafi leet leivinopaperoidulle uunipellille ja nosta puoleksi tunniksi pakkaseen. Näin ne on helppo kuoria nahattomiksi.
  2. Laita nahattomat silakat likoamaan etikka-suolaveteen vähintään neljäksi tunniksi, mieluiten yön yli.
  3. Valuta silakat huolella. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada valutettujen silakoiden päälle. Anna marinoitua vähintään muutaman tunnin ajan.
  4.  Leikkaa patonki vinottain ohuiksi viipaleiksi. Halkaise valkosipulinkynsi ja hiero leipien pinnat kynnellä. Paahda nopeasti kuumassa uunissa grillivastusten alla.
  5. Nosta jokaiselle leivälle noin kaksi pitkittäin halkaistua fileetä. Koristele silakkabruschetat hienonnetulla lehtipersiljalla ja limetinlohkoilla.

Yksi annos silakkabruschettoja sisältää 200 kJ (45 kcal).

Katso myös: Silakka ja muikku maailman malliin

Lue myös Kotiliesi.fi: Silakkaruokia perinteisellä ja modernilla otteella

X