Sima

Sima 

vähintään vuorokausi
Keskitaso

Ainekset

2 sitruunaa
5 dl sokeria
5 dl fariinisokeria
8 l vettä
pieni nokare tuoretta hiivaa tai ½ tl kuivahiivaa
rusinoita

Valmistusohje

Siman valmistumiseen kannattaa varata ainakin viisi päivää.

Pese sitruunat huolellisesti ja kuori ne ohuelti perunankuorimaveitsellä. Poista valkoinen osa tarkasti ja viipaloi hedelmämalto.

Pane sitruunankuoret ja -viipaleet sekä sokerit suureen astiaan. Kuumenna puolet vedestä kiehuvaksi ja kaada se muiden aineiden päälle. Liuota tuore hiiva desilitraan nestettä ja sekoita se muiden aineiden joukkoon. Jos käytät kuivahiivaa, ripottele se siman pinnalle ja sekoita se hetken päästä nesteen joukkoon. Anna siman käydä seuraavaan päivään huoneenlämmössä.

Siivilöi ja pullota sima. Pane jokaiseen pulloon muutama rusina ja ripaus sokeria. Kierrä korkit kunnolla kiinni ja anna siman käydä viileässä noin viisi päivää.

Sima on valmista, kun rusinat ovat nousseet pinnalle.

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ateriatyyppi:

Avainsanat