Reseptit

Sipulihilloke

Käytä keltasipulihillokeeseen valkoviinietikkaa ja punasipulihillokkeeseen punaviinietikkaa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • ½ kg kelta- tai punasipuleita
  • ½ dl öljyä
  • 1 dl valko- tai punaviinietikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl kuivattua tai 2-3 rkl hienonnettua tuoretta timjamia

Valmistusohje

1. Kuori sipulit ja leikkaa ne renkaiksi tai hienonna ne.

2. Kuullota sipulit öljyssä.

3. Lisää viinietikka, sokeri, suola ja kuivattu timjami. Käytä keltasipuleihin valkoviinietikkaa ja punasipuleihin punaviinietikkaa. Jos käytät tuoretta timjamia, lisää se vasta haudutuksen loppuvaiheessa.

4. Hauduta miedolla lämmöllä noin puoli tuntia silloin tällöin sekoittaen. Hilloke maistuu liharuokien lisäkkeenä.

X