Reseptit

Siskonmakkarapihvit

Maukkaista siskonmakkaroista voi paistaa meheviä pihvejä. Siskonmakkarapihvit maustetaan tuoreella basilikalla ja muilla yrteillä.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola/Skoy

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g siskonmakkaroita
  • 1/2 ruukkua basilikaa
  • voita tai öljyä paistamiseen

yrttiohra:

  • 5 dl keitettyjä ohrasuurimoita
  • 2 dl hienonnettuja yrttejä
  • 0.5 dl oliiviöljyä

sellerisose:

  • 400 g juuriselleriä
  • kasvislientä
  • 1 dl ruokakermaa
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Aloita lisäkkeistä. Kuori ja kuutioi juuriselleri. Keitä kuutiot pehmeiksi kasvisliemessä.Valuta ja soseuta kuutiot, lisää kerma ja kuumenna seos.Mausta maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla.

2. Sekoita keitettyjen ohrasuurimoiden joukkoon yrtit ja oliiviöljy.

3. Pursota siskonmakkarat kulhoon. Hienonna basilika ja sekoita se makkaramassan joukkoon. Kuumenna voita tai öljyä ohukaispannussa. Tee siskonmakkaramassasta öljytyin käsin pihvejä ja nosta ne pannuun. Paista pihvit molemmilta puolilta kauniin värisiksi ja sisältä kypsiksi.

4. Annostele yrttiohra, siskonmakkarapihvit ja sellerisose tarjolle.

X