Reseptit

Sitrus-marenkikakku

Raikkaan sitrus-marenkikakun voi koristella hedelmillä.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

kakkupohja:

  • 100 g voita tai margariinia
  • 1 ½ dl sokeria
  • 5 keltuaista
  • ½ dl maitoa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

marenki:

  • 5 valkuaista
  • 2 ½ dl sokeria
  • ½ pussia (35 g) mantelilastuja

täyte:

  • 200 g maustettua rahkaa (sitruuna)
  • 1 tlk sitruunatahnaa
  • 2 ½ dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
  • (hedelmiä)

Valmistusohje

 

Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää keltuaiset yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää maito sekä vehnäjauho-leivinjauheseos ja sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi.

Levitä taikina tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperin päälle pellille. Voit myös piirtää paperiin kolme ympyrää (halkaisija noin 20 cm) ja levittää taikinan niiden sisään.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista, kunnes marenkivaahto on kovaa ja kiiltävää. Levitä marenki pohjataikinan päälle ja ripottele pinnalle mantelilastut.

Paista pohjaa 150 asteen uuninlämmössä noin 45 minuuttia. Leikkaa suuri pohja kahteen tai kolmeen osaan, jolloin saat suorakaiteen muotoisen kakun.

Sekoita täytteeseen maitorahka ja sitruunatahna keskenään. Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto muiden aineiden joukkoon.

Levitä täytettä alimman kakkulevyn päälle. Voit lisätä täytteeksi myös paloiteltuja hedelmiä. Nosta seuraava kakkulevy päälle ja täytä samaan tapaan.

Levitä loput täyteseoksesta sitrus-marenkikakun päälle ja koristele pinta hedelmillä ja/tai tuoreilla yrteillä.

X