Reseptit

Sitrusmarinoitua lohta ja salsakastiketta

Sitrusmarinoidun lohen ja salsakastikkeen oheen suositellaan kuivaa valkoviiniä tai mallasollutta. Upea resepti seuraaviin illalliskutsuihin.

Teksti:
Inga Aaltonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g lohifileetä
  • suolaa, pippuria

salsamarinadi:

  • 1/2 punasipulia
  • 1/2 kurkkua
  • 1/2 mangoa
  • 1/2 punaista chiliä
  • pala purjon valkeaa osaa
  • 1 limetin mehu
  • 1 appelsiinin mehu

Valmistusohje

Tällä maarianhaminalaisen ravintola Indigon ohjeella valmistat sitrusmarinoitua lohta salsakastikkeessa.

Leikkaa lohi ohuiksi, kauniiksi viipaleiksi ja jaa neljälle annoslautaselle. Sirottele pinnalle kevyesti suolaa ja pippuria. Pidä viileässä.

Leikkaa pieniksi paloiksi kuorittu sipuli, kuorittu kurkku ja mango. Paloittele chili ja lisää joukkoon. Purista mehu limetistä ja appelsiinista ja lisää öljytilkan kanssa ainesten joukkoon. Kastikkeen on oltava löysää, jotta se toimii lohicarpaccion marinadina.

Levitä salsamarinadi lohiviipaleille noin 10 minuuttia ennen tarjoilua, niin lohi maustuu sopivasti.

Juomasuositus: Alsacen kuiva valkoviini tai täyteläinen mallasolut.

X