Reseptit

Sitrussalaatti ja minttusokeria

Sitruksisen raikas sitrussalaatti on kepeän maukas jälkiruoka, joka ihastuttaa maullaan. Valmista salaatti kiireettömään lounashetkeen.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Seppo Saarentola/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 sitruunaa
  • 2 verigreippiä
  • 2 appelsiinia
  • 1 limetti
  • 3 rkl ruokosokeria
  • 3 rkl hienonnettua minttua

kastike:

  • 1 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ripaus kanelia

Valmistusohje

Teresa Välimäen raikas sitrussalaatti hehkuu kevään väreissä ja saa makua kanelilla maustetusta jogurttikastikkeesta. Minttusokeri täydentää raikkaan maun.

1. Kuori sitruksista paksu kuori sekä ohut kalvo terävällä veitsellä seuraavasti: leikkaa hedelmän molemmista päistä pois viipale ja aseta hedelmä tukevasti leikkuulaudalle. Leikkaa kuori leikkuulaudan pintaa kohden pois siten, että paksu kuori ja kalvo irtoavat samalla kertaa.

2. Leikkaa osa sitruksista viipaleiksi ja irrottele osasta lohkot kokonaan kalvottomiksi.

3. Asettele sitruspalat vadille tai lautasille.

4. Sekoita minttu ja ruokosokeri ja ripottele sitruksille. Mausta jogurtti vaniljasokerilla ja kanelilla. Viimeistele salaatti kastikkeella.

Katso myös:

Firenzeläinen hedelmäsalaatti

Hedelmäsalaatti lasissa

Sisilialainen sitrussalaatti on vitamiinipommi
Sitrus-fenkolisalaatti

Kotiliesi.fi: Aurinkoinen hedelmäsalaatti

X