Sitruunakuhaa ja fenkoli-kaprissalaattia
Sitruunainen kuha tarjoillaan raikkaan fenkoli-kaprissalaatin kera.
Ainekset
- 4 kpl (á 150 g) kuhafileitä
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl rypsiöljyä
- 2 oksaa timjamia
- ½ sitruunan raastettu kuori ja mehu
- ripaus suolaa
- ripaus rouhittua mustapippuria
Fenkoli-kaprissalaatti
- 2 pientä salaattifenkolia
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 tl sokeria
- 1 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl kapriksia
- 2 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
Valmistusohje
1. Valmista ensin fenkolisalaatti. Poista fenkoleista vihreät tupsut ja nosta ne talteen kylmään veteen. Halkaise fenkolit ja viipaloi ohuiksi lastuiksi. Nosta kulhoon ja mausta sitruunamehulla, sokerilla, öljyllä ja kapriksilla. Sekoita huolella ja anna maustua viileässä noin tunnin. Sekoita salaatin joukkoon ennen tarjoilua hienonnettu persilja ja fenkolintupsut.
2. Leikkaa kuhafileet ruodottomiksi tekemällä ruotojonojen kummallekin puolelle viillot ja leikkaamalla ruotojonot irti.
3. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynsi. Nosta sipulit öljyn kanssa kylmälle pannulle antamaan makua öljylle. Kuumenna, kunnes viipaleet hieman pehmenevät, mutta eivät saa väriä. Poista valkosipulit pannulta, ja paista kuhafileet timjaminoksien kanssa pannulla kauniin kullanruskeiksi. Ripottele kuhafileiden päälle sitruunan kuoriraaste. Purista lopuksi päälle sitruunamehu.
4. Tarjoa kuhafileet fenkolikaprissalaatin kera.
Katso myös:
Parmesaanipaneroitua kuhaa, paahdettuja puikulaperunoita ja yrtti-kaprissalsaa, Ruoka.fi
Paistettua kuhaa ja kesäkurpitsaa, Ruoka.fi
Välimeren kuhaa, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous