Sitruunamarinoitu siika
Sitruunalla raakakypsytetty siika maistuu alkupalana tai pikkusuolaisena ruisleivän kanssa. Käytä sitruunamarinoituun siikaan vain hyvin tuoretta, mielellään juuri pyydettyä siikaa.
Ainekset
- 300-400 g tuoretta siikafileetä
- 1 sitruunan mehu
- 3/4 tl merisuolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- ripaus sokeria
- pala kurkkua
- 1 pieni punasipuli
- 3 rkl tillisilppua
Valmistusohje
1. Nypi siikafileestä ruodot pois. Leikkaa filee vinottain ohuiksi viipaleiksi.
2. Sekoita suola, pippuri ja sokeri sitruunamehuun. Kaada liemi viipaleiden päälle. Anna kalan raakakypsyä liemessä jääkaapissa 1–2 tuntia. Valuta ylimääräinen liemi pois.
3. Halkaise kurkku, poista siemenet ja leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Silppua sipuli ja tilli. Sekoita ne siian joukkoon. Tarjoa sitruunasiika pienistä laseista ruisleivän tai hapankorppujen kanssa.
Sitrusten raikastamat kalaruoat valmistuvat myös näin:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous