Reseptit

Sitruunamarinoitu siika

Sitruunalla raakakypsytetty siika maistuu alkupalana tai pikkusuolaisena ruisleivän kanssa. Käytä sitruunamarinoituun siikaan vain hyvin tuoretta, mielellään juuri pyydettyä siikaa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300-400 g tuoretta siikafileetä
  • 1 sitruunan mehu
  • 3/4 tl merisuolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • ripaus sokeria
  • pala kurkkua
  • 1 pieni punasipuli
  • 3 rkl tillisilppua

Valmistusohje

1. Nypi siikafileestä ruodot pois. Leikkaa filee vinottain ohuiksi viipaleiksi.

2. Sekoita suola, pippuri ja sokeri sitruunamehuun. Kaada liemi viipaleiden päälle. Anna kalan raakakypsyä liemessä jääkaapissa 1–2 tuntia. Valuta ylimääräinen liemi pois.

3. Halkaise kurkku, poista siemenet ja leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Silppua sipuli ja tilli. Sekoita ne siian joukkoon. Tarjoa sitruunasiika pienistä laseista ruisleivän tai hapankorppujen kanssa.

Sitrusten raikastamat kalaruoat valmistuvat myös näin:

perulainen siikaceviche

Perulainen siikaceviche

saimaan ceviche

Saimaan ceviche

siikacevicheä ja endiiviä

Siikacevicheä ja endiiviä

Kotiliesi.fi: Ceviche

X