Sitruunapiirakka

Sitruunapiirakka 

yli 60 min
Keskitaso

Ainekset

pohja

125 g voita
1 dl tomusokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 keltuainen tai tilkka kermaa

Täyte

2 sitruunaa
5 munaa
2 dl sokeria
2 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Anna voin pehmitä hetki huoneenlämmössä. Sekoita voihin tomusokeri ja jauho-leivinjauheseos. Lisää lopuksi keltuainen tai kermatilkka. Anna taikinan levätä tunnin ajan viileässä kelmuun käärittynä.

2. Kauli taikina halkaisijaltaan noin 22 cm:n kokoisen irtopohjavuoan pohjan ja reunat peittäväksi levyksi. Reunat saavat olla noin 4 cm:n korkuiset. Pistele pohja ja pane se hetkeksi pakastimeen.

3. Peitä pohja leivinpaperilla ja täytä esim. kuivatuilla herneillä tai pavuilla. Näin piirakan reunat pysyvät ylhäällä esipaistamisen ajan. Esikypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

4. Raasta sitruunoista kuori ja puserra mehu. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sitruunaraaste ja -mehu sekä kerma. Kaada täyte pohjan päälle ja kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Peitä piirakan pinta leivinpaperilla paistamisen puolivälissä.

5. Koristele piirakka esimerkiksi vadelmilla ja sokeriliemessä keitetyillä sitruunaviipaleilla.

Tunnisteet

Ruokavalio:

Avainsanat