Sitruunapiirakka
Ainekset
pohja
- 125 g voita
- 1 dl tomusokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 keltuainen tai tilkka kermaa
Täyte
- 2 sitruunaa
- 5 munaa
- 2 dl sokeria
- 2 dl kuohukermaa
Valmistusohje
1. Anna voin pehmitä hetki huoneenlämmössä. Sekoita voihin tomusokeri ja jauho-leivinjauheseos. Lisää lopuksi keltuainen tai kermatilkka. Anna taikinan levätä tunnin ajan viileässä kelmuun käärittynä.
2. Kauli taikina halkaisijaltaan noin 22 cm:n kokoisen irtopohjavuoan pohjan ja reunat peittäväksi levyksi. Reunat saavat olla noin 4 cm:n korkuiset. Pistele pohja ja pane se hetkeksi pakastimeen.
3. Peitä pohja leivinpaperilla ja täytä esim. kuivatuilla herneillä tai pavuilla. Näin piirakan reunat pysyvät ylhäällä esipaistamisen ajan. Esikypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
4. Raasta sitruunoista kuori ja puserra mehu. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sitruunaraaste ja -mehu sekä kerma. Kaada täyte pohjan päälle ja kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Peitä piirakan pinta leivinpaperilla paistamisen puolivälissä.
5. Koristele piirakka esimerkiksi vadelmilla ja sokeriliemessä keitetyillä sitruunaviipaleilla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous