Reseptit

Soija-bolognese

Soija-bolognese on maukas pastakastike. Tuoreet yrtit, valkosipuli ja kastikkeeseen raastetut juurekset antavat mahtavan maun tälle soosille.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
iStockphoto

Soija-bolognese saa mausteista, juureksista ja yrteistä mahtavan maun tässä ohjeessa.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Soija-bolognese

  • 3 dl tummaa soijarouhetta
  • 3 dl kasvislientä
  • 1-2 sipulia
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 2-3 porkkanaa
  • ½ juuriselleriä
  • öljyä
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • chilijauhetta
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 2–3 dl kasvislientä (osa voi olla punaviiniä)
  • hienonnettua tuoretta basilikaa ja oreganoa tai kuivattuja yrttejä
  • keitettyä pastaa
  • juustoraastetta

Valmistusohje

Soija-bolognese valmistuu helposti näin:

1.Keitä soijarouhetta kasvisliemessä noin viisi minuuttia.

2. Siivilöi rouhe. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

3. Kuori ja raasta porkkanat ja juuriselleri.

4. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää soijarouhe, sipulit ja valkosipuli ja kuullota niitä pari minuuttia. Lisää porkkana- ja juuriselleriraaste ja jatka paistamista hetki.

5. Mausta soija-bolognese maun mukaan suolalla, mustapippurilla ja chilijauheella.

6. Lisää tomaattimurska ja sen verran kasvislientä ja/tai punaviiniä, että saat sopivan sakean kastikkeen. Hauduta 10–20 minuuttia.

7. Höystä valmis kastike tuoreilla yrteillä. Jos käytät kuivattuja yrttejä, voit lisätä ne kastikkeen mausteeksi jo haudutuksen alkuvaiheessa.

8. Tarjoa soija-bolognese -kastike keitetyn pastan kanssa. Höystä ruoka juustoraasteella ja tuoreilla yrteillä.

Vinkki: Kokeile myös soijarouheesta valmistettu vegaanista lasagnea.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään ruskea soijarouhekastike.

X