Sokerivaltakunta: Nyhtölohiburgerit jogurttikastikkeella

Sokerivaltakunta: Nyhtölohiburgerit jogurttikastikkeella 

Mainos
yli 60 min
Keskitaso

Ainekset

Hampurilaissämpylät

50 g hiivaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa
2 dl maitoa
1 dl öljyä
1 dl vettä
n. 8 dl vehnäjauhoja
1 kanamuna
1 kananmuna voiteluun
päälle seesaminsiemeniä

Nyhtölohi

n. 600 g lohifileetä
2 rkl Urtekram Cajunmix-mausteseosta

Jogurttikastike:

4 dl turkkilaista jogurttia
1/2 tl suolaa
1 tl Urtekram jauhettua korianteria
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua

Lisäksi:

rucolaa tai jotain muuta lehtisalaattia

Valmistusohje

Hampurilaissämpylät: Murenna hiiva kulhoon. Lisää sokeri ja lämmitetty vesi. Lisää öljy ja maito. Sekoita joukkoon puolet vehnäjauhoista, kananmuna ja suola. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja vaivaa taikina tasaiseksi.

Anna taikinan kohota.

Kauli taikina 1-2 cm paksuiseksi levyksi. Leikkaa ison lasin avulla 12 ympyrää ja aseta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Anna kohota liinan alla 15–20 minuuttia.

Voitele kohonneet sämpylät munalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.

Paista uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Nyhtölohi: Ripottele lohen päälle Cajun- mix mausteseos ja paista uunissa 225 asteessa noin puoli tuntia.

Irrota nahka kalasta ja laita kulhoon. Revitä se pieneksi haarukalla.

Jogurttikastike: Sekoita kaikki ainekset yhteen kulhossa ja anna seisoa jääkaapissa vähintään puoli tuntia, niin että maut tasaantuvat.

Kokoaminen: Leikkaa sämpylät keskeltä ja asettele päälle rucola. Laita päälle revittyä lohta ja jogurttikastikkeetta. Peitä toisella sämpylän puoliskolla ja nauti ihanasta, hieman tulisesta hampurilaisesta, jolle raikas jogurttikastike tuo tasapainoa.

Sokerivaltakunta-blogi osallistuu Ruoka.fi:n ja Urtekramin maustehaasteeseen.

Avainsanat