Reseptit

Spagettinyytit

Folionyyttiin voi kätkeä kaikenlaisia pasta-annoksia. Tässä spagetin seurana on lohta, kinkkua, tomaatteja ja mozzarellaa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Folionyyttiin kääritty arkipasta onnistuu myös uunissa.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Spagettinyytit:

  • 1 paketti tuorepastaa (spagettia tai tagliatellea)
  • 200 g tuoretta lohta
  • 4 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
  • 8 kirsikkatomaattia
  • 1 pallo mozzarellaa
  • oliiviöljyä
  • basilikaa
  • suolaa, mustapippuria

Valmistusohje

1. Keitä pastaa 2 minuuttia, valuta ja jaa pasta keoksi neljän 25 x 25 cm:n kokoisen folioarkin päälle. Leikkaa lohi kuutioiksi, mausta suolalla ja pane kuutiot pastan päälle. Lisää paketteihin puolitetut tomaatit, kinkkuviipaleet, basilikanlehdet ja paloiksi revitty mozzarella. Pyöräytä pinnalle reilusti mustapippuria, valuta päälle oliiviöljyä.

2. Rutista folio päältä niin, että syntyy tiivis nyytti. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Tarjoa lisänä vastaraastettua parmesaania.

Ruokaa spagetista:

987286-sienispagetti,590.jpg
© Niclas Mäkelä, Otavamedia

Sienestäjän spagetti

973880-rakettispagettilaatikko.jpg

Raketti-spagettilaatikko

Juuresbolognese
© Otavamedia

Juuresbolognese ja spagettia

Kotiliesi.fi: Katkarapu-kirsikkatomaattipasta

X