Spelttikreppejä ja savusiikaa

Spelttikreppejä ja savusiikaa 

30-60 min
Helppo

Ainekset

1 dl maitoa
2 munaa
1 dl täysjyväspelttijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl rypsiöljyä
1/2 tl suolaa
noin 2 dl kivennäisvettä
1 savusiika
200 g pehmeää raejuustoa
1 dl kevytranskankermaa
2 rkl sitruunamehua
2 rkl tillisilppua
1 nippusipuli
suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Pitsimäisen ohuet spelttikrepit ovat saaneet täytteekseen savusiikaa ja pehmeää raejuustotahnaa.

Sekoita munat ja maito keskenään. Lisää jauhot, öljy ja suola. Anna taikinan turvota puolisen tuntia. Lisää kivennäisvesi. Paista taikinasta pitsimäisiä ohukaisia voissa tai öljyssä. Parhaat ohukaiset syntyvät valurauta- tai muurinpohjapannulla.

Ruodi siika. Sekoita raejuusto ja ranskankerma keskenään. Mausta seos sitruunalla, sipulirenkailla, tillillä, suolalla ja pippurilla. Jaa kala ja raejuustoseos ohukaisten päälle.

Tunnisteet

Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:

Avainsanat