Reseptit

Spelttiräiskäleet katkaraputäytteellä

Maukkaat letut valmistuvat vaihteeksi splettijauhoista. Rullaa väliin mehevä katkaraputäyte ja koossa on kokonainen ateria.

Teksti:
Leena Valta
Kuvat:
Colourbox

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Katkaraputäyte :

  • 250 g katkaravunpyrstöjä
  • 2 keitettyä kananmunaa
  • 2 dl kevyt kermaviiliä
  • 1 rkl chilikastiketta
  • tillisilppua
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 200 g vihreää salaattia tai salaatti sekoitusta

Spelttiräiskäleet :

  • 2 munaa
  • 3.5 dl kivennäisvettä
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 0.8 dl spelttijauhoja
  • 2 rkl auringonkukansiemeniä
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 rkl juoksevaa margariinia
  • kourallinen basilikan lehtiä

Paistamiseen :

  • 4 tl juoksevaa margariinia

Valmistusohje

Spelttiräiskäleet katkaraputäytteellä tehdään näin:

1. Valmista ensin täyte. Hienonna kananmunat haarukalla ja sekoita kermaviiliin. Lisää chilikastike ja huolellisesti valutetut katkaravut. Mausta tillillä, suolalla ja pippurilla.

2. Vatkaa räiskäletaikinan munien rakenne rikki kulhossa. Lisää pari desiä nestettä ja sekoita jauhot taikinaan. Lisää loput nesteestä, siemenet, suola, rasva sekä silputtu basilika.

3. Kuumenna iso paistinpannu tai muurinpohjapannu. Lisää vähän rasvaa ja paista taikina ohuiksi räiskäleiksi.

4. Nosta isoille räiskäleille ensin keko salaattia ja lusikoi viereen täytettä. Käännä päälle räiskäleen toinen reuna ja tarjoa spelttiräiskäleet katkaraputäytteellä heti.

Saatat pitää myös muista suolaisista letuistamme ja niiden täytteistä.

Katso myös Kotiliesi.fi: Speltti sopii leipään ja puuroon

X